.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Απεργίες Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων


                                                                                                          Αθήνα   6   Μάη   2011
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η  Ομοσπονδία  μας  καταγγέλλει  την  απαράδεκτη  και  συνήθη  τακτική  που  ακολουθούν  οι  εκπρόσωποι  των  εργοδοτικών οργανώσεων  κάθε  χρόνο  κατά  τη  διαπραγμάτευση  για  υπογραφή  Σ.Σ.Ε.  των  οδηγών  Τουριστικών  Λεωφορείων.
Εμείς  λαμβάνοντας υπόψη μας  την εν γένει οικονομική κατάσταση  της  χώρας,  καθώς  και  την  αδήρριτη  ανάγκη  για  ενίσχυση με κάθε τρόπο του Τουρισμού μας, προτείναμε  ως νέα ρύθμιση, πέρα από  τα ήδη ισχύοντα, μόνο  την αναπροσαρμογή του βασικού  μισθού  σε  ποσοστό  ίσο  με  τον  ευρωπληθωρισμό.
Αντί  αυτού  στις  διαπραγματεύσεις  για  τη  Σ.Σ.Ε.  2011  οι εκπρόσωποι των εργοδοτών,  μας  αντιπρότειναν γραπτώς, ρυθμίσεις, που κατ’ αυθαίρετη ερμηνεία και κατά παραποίηση των κοινοτικών Κανονισμών και Οδηγιών, οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων,  αντίκεινται  δε  όχι  μόνο  στην  εσωτερική,  αλλά και στην  κοινοτική  έννομη  τάξη  και  κείνται  μακράν  του  επικαλούμενου από όλους πλέον ανεξαιρέτως τους κερδοσκόπους «δημοσίου συμφέροντος».
Αδυνατώντας να αποδεχθούμε την πλήρη κατάργηση των ισχυόντων ρυθμίσεων και γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στον τρίτο κόσμο, αλλά παραμένει -ακόμη- μια Ευρωπαϊκή χώρα και διαμαρτυρόμενοι  εντονότατα  για  την άκαμπτη και αδικαιολόγητη στάση  των  εργοδοτών
προκηρύσσουμε
απεργιακές  κινητοποιήσεις  από  13-5-2011  ημέρα  Παρασκευή  και  ώρα  01:00  μέχρι  18-5-2011  ημέρα  Τετάρτη  και  ώρα  01:00.         
ΚΑΛΟΥΜΕ  τις  εργοδοτικές  οργανώσεις  να  αναλάβουν  τις  ευθύνες  τους.
Για  την  Ο.Σ.Μ.Ε
Ο  Πρόεδρος                                                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας
Βασίλης  Δημητρόπουλος                                                              Γιώργος  Τσιρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: