.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ)

tire image map - click on a number in order to see the analytical description page for the number you selected and clicked. 1 : διαστάσεις ελαστικού 2 : δείκτης φορτίου, πχ. 79 = 437 κιλά 3 : δείκτης ταχύτητας, πχ. T = 190 χλμ/ώρα 4 : κωδικοποίηση κατά D.O.T. (Department Of Transportation ΗΠΑ) εργοστασίου κατασκευής και σειράς κατασκευής ελαστικού 5 : κωδικοποίηση ημερομηνίας κατασκευής ελαστικού 6 : Ευρωπαική πιστοποίηση βάσει ECE και ένδειξη χώρας πιστοποίησης 7 : μέγιστο φορτίου και μέγιστη πίεση ελαστικού 8 : περιγραφή υποστρώματος κατασκευής ελαστικού 9 : κατάταξη ελαστικού ως προς δείκτη φθοράς πέλματος (TREADWARE πχ.160), δείκτη πρόσφυσης (TRACTION πχ.A) και δείκτη θερμοκρασίας (TEMPERATURE πχ.A) 10 : χώρα κατασκευής ελαστικού 11 : 'ενισχυμένο' ελαστικό 12 : ελαστικό 'χωρίς αεροθάλαμο' 13 : M+S = Mud & Snow = ελαστικό κατάλληλο για λάσπη και χιόνι 14 : κατασκευαστής ελαστικού - εμπορική ονομασία ελαστικού 15 : κωδικοποίηση σειράς ελαστικού από τον κατασκευαστή 16 : TWI (Tread Wear Indicator) = σημείο ελέγχου για την φθορά του πέλματος του ελαστικού 17 : other codes and tire markings on passenger vehicle tire surface = άλλοι κωδικοί και σχήματα στην επιφάνεια των ελαστικών επιβατικών οχημάτων
basic tire dimentions
Εστω ότι στο αυτοκίνητό μου έχω ελαστικά τύπου Α' : 225/50 R16 όπου :
  • 225 είναι το πλάτος πέλματος σε χιλιοστά
  • 50 είναι η αναλογία ύψους προφίλ προς το πλάτος πέλματος.
  • 16 είναι η διάμετρος της ζάντας σε ίντσες.
Θέλω να δώ τι διαφορά θα υπάρξει στο ύψος του οχήματός μου αλλά και στην ένδειξη του ταχύμετρου εάν αντικαταστήσω τα ελαστικά με άλλα ελαστικά τύπου Β' : 235/40 R17 Τα αποτελέσματα είναι ως εξής :πλάτος 
ελαστικού
(χιλιοστά)
αναλογία
προφίλ
προς πλάτος
ελαστικού
%
διάμετρος 
ζάντας
(ίντσες)
άρα
διάμετρος
ελαστικού
(χιλιοστά)
ελαστικά τύπου Α' 255 50 16 661.4
ελαστικά τύπου Β' 235 40 17 619.8
διαφορά (χιλιοστά) - - - - 41.6
διαφορά % - - - - 6.71 %

Ετσι, με τα νέα ελαστικά βλέπουμε ότι θα υπάρξει μείωση στην διάμετρο κατά 41.6 χιλιοστά ή 4.16 εκατοστά ή μείωση στο ύψος κατα 41.6/2= 20.8 χιλιοστά ή 2.08 εκατοστά. Παράλληλα το ταχύμετρο θα δείχνει 6.71% μεγαλύτερη ταχύτητα από την πραγματική διότι η διάμετρος του ελαστικού έχει μειωθεί άρα αντίστοιχα έχει μειωθεί και η περίμετρός του οπότε στις ίδιες στροφές του άξονα των τροχών διανύεται μικρότερη απόσταση με τα νέα ελαστικά.
 
Στην ένδειξη 50 χλμ/ώρα η πραγματική ταχύτητα είναι :  47  χ.α.ω.
Στην ένδειξη 90 χλμ/ώρα η πραγματική ταχύτητα είναι :  84  χ.α.ω.
Στην ένδειξη 140 χλμ/ώρα η πραγματική ταχύτητα είναι : 131 χ.α.ω.

Για να κάνετε τους δικούς σας υπολογισμούς εισάγετε τα δικά σας δεδομένα παρακάτω. Πατήστε το πλήκτρο "Υπολόγισε" για να δείτε τα αποτελέσματα.
 
επιλέξτε τα δεδομένα των ελαστικών και πατήστε το button "Υπολόγισε"

πλάτος
ελαστικού
(χιλιοστά)
/
αναλογία
προφίλ
προς πλάτος
ελαστικού
%
διάμετρος
ζάντας
(ίντσες)
ελαστικά τύπου Α'
/
ελαστικά τύπου Β'
/

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ελαστικά τύπου Α' (διάμετρος)  χιλιοστά
ελαστικά τύπου Β' (διάμετρος)   χιλιοστά
Διαφορά στην διάμετρο μεταξύ των ελαστικών  χιλιοστά
 Η διαφορά αυτή είναι : %

Λάθος στην ένδειξη του ταχύμετρου
Στην ένδειξη 50 χλμ/ώρα η πραγματική ταχύτητα είναι : χ.α.ω.
Στην ένδειξη 90 χλμ/ώρα η πραγματική ταχύτητα είναι : χ.α.ω.
Στην ένδειξη 140 χλμ/ώρα η πραγματική ταχύτητα είναι : χ.α.ω.
** τέλος άρθρου **

Δεν υπάρχουν σχόλια: