.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣH

Αυτοί που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση είναι περισσότερο επικίνδυνοι από τους μεθυσμένους οδηγούς.
Ο χρόνος αντίδρασης, η τήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και ο έλεγχος της ταχύτητας του αυτοκινήτου επηρεάζονται αρνητικά σε σημαντικό βαθμό και οδηγούν σε κακή ποιότητα οδήγησης.
Οι αρνητικές συνέπειες της χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αποδεικνύονται περισσότερο επικίνδυνες και από ορισμένα αυξημένα επίπεδα αλκοόλης στο αίμα του οδηγού.
Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφές: Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση μπορεί να σκοτώσει.
Οι βαρυσήμαντες αυτές διαπιστώσεις προκύπτουν από πρόσφατη επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε το Transport Research Laboratory του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον ειδικό εξομοιωτή οδήγησης TRL, ο οποίος δημιουργεί τις συνθήκες που υπάρχουν κατά την πραγματική οδήγηση. Στις ερευνητικές δοκιμές έλαβαν μέρος 20 υγιείς εθελοντές οι οποίοι ήσαν άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 45 ετών και πεπειραμένοι οδηγοί.
Οι εθελοντές έκαναν δοκιμαστικές οδηγήσεις με κινητό τηλέφωνο στο χέρι, με τα χέρια ελεύθερα και μετά από την κατάποση αλκοόλ. Στους εικονικούς δρόμους στους οποίους τοποθετήθηκαν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαφόρων ειδών συνηθισμένες και ασυνήθιστες καταστάσεις.
Η ποσότητα αλκοόλης μέσα στο αίμα τους μετρήθηκε πριν από την οδήγηση. Να σημειωθεί ότι το αποδεκτό όριο αλκοόλης μέσα στο αίμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 80mg/100ml. Η οδήγηση με επίπεδο αλκοόλης στο αίμα ψηλότερου από το επιτρεπτό όριο αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ήσαν ενδεικτικά:
Ο χρόνος αντίδρασης των οδηγών ήταν 50% μεγαλύτερος σε αυτούς που χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο σε σύγκριση με αυτούς που οδηγούσαν κανονικά

Οι οδηγοί που κρατούσαν στο χέρι το κινητό τηλέφωνο είχαν χρόνο αντίδρασης που ήταν κατά 30% μεγαλύτερος σε σύγκριση με αυτούς που είχαν επίπεδα αίματος αλκοόλης λίγο ψηλότερα από το επιτρεπτό όριο

Αυτοί που οδηγούσαν με κινητό τηλέφωνο είχαν περισσότερες δυσκολίες στο να διατηρούν μια σταθερή ταχύτητα και στο να κρατούν μια απόσταση ασφάλειας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο

Οι οδηγοί που μιλούν σε κινητό που το κρατούν στο χέρι, χρειάζονται μισό δευτερόλεπτο περισσότερο να αντιδράσουν σε κάτι το ξαφνικό στο δρόμο σε σύγκριση με αυτούς που οδηγούν χωρίς κινητό. Μισό δευτερόλεπτο περισσότερο σημαίνει 14 μέτρα περισσότερα για να σταματήσει το αυτοκίνητο, όταν κινείται με μια ταχύτητα των 110 χιλιομέτρων ανά ώρα. Οποιαδήποτε αύξηση του χρόνου αντίδρασης μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, είτε ο οδηγός το κρατεί στο χέρι είτε τα χέρια του είναι ελεύθερα, είναι και στις δύο περιπτώσεις περισσότερη επικίνδυνη από επίπεδα αλκοόλης στο αίμα που είναι λίγο πιο ψηλά από τα επιτρεπτά όρια

Οι οδηγοί δήλωσαν ότι έβρισκαν πιο εύκολο να οδηγούν με επίπεδα αλκοόλης αίματος ελαφρώς ψηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο παρά όταν χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο

Οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο, στο χέρι ή όχι, αγνοούσαν συχνότερα τα σήματα τροχαίας σε σύγκριση με αυτούς με αλκοόλη στο αίμα
Το 40% των οδηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση.
Επιπρόσθετα άλλα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι κατά το έτος 2000 σκοτώθηκαν σε οδικά δυστυχήματα 52 άτομα λόγω δυστυχημάτων που οφείλονται σε αυξημένα επίπεδα αλκοόλης στο αίμα των οδηγών.
Δεν έχουμε στοιχεία για το πόσοι θάνατοι οφείλονται στην οδήγηση λόγω κινητού τηλεφώνου. Όμως τα αποτελέσματα της έρευνας που σας παρουσιάζουμε, προκαλούν έντονες ανησυχίες για τον πραγματικό αριθμό των θανάτων που προκαλούνται στους δρόμους από τα κινητά τηλέφωνα.
Τελειώνοντας θα τονίσουμε ότι αναμφίβολα τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής αυτής έρευνας, τεκμηριώνουν ότι η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση, με το τηλέφωνο στο χέρι ή με τα χέρια ελεύθερα, είναι πολύ επικίνδυνη και ότι μπορεί να σκοτώσει.
Πρέπει ο καθένας από εμάς, να συνειδητοποιήσει τους φοβερούς κινδύνους που προκύπτουν τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνανθρώπους του και να οδηγά χωρίς να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο για να αποφεύγονται άδικοι θάνατοι και χρόνιες καταστροφικές αναπηρίες.
Κινητό τηλέφωνο με ελεύθερα χέρια
Είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνο όταν κάποιος οδηγεί και κρατεί το κινητό τηλέφωνο στο χέρι συνομιλώντας με κάποιον. Πολλές χώρες αναγνώρισαν τον κίνδυνο αυτό και έχουν απαγορεύσει την κακή αυτή συνήθεια.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, πολλές χιλιάδες οδηγών εγκατέστησαν στα αυτοκίνητά τους συστήματα για να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ενώ οδηγούν, χωρίς να το κρατούν στα χέρια. Μέχρι σήμερα το να μιλά στο κινητό τηλέφωνο ένας οδηγός, χωρίς να το κρατεί, θεωρείται ασφαλές και έτσι δεν είναι απαγορευμένο.
Όμως τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες σοβαρές έρευνες, οι οποίες κρούουν τον κώδωνα κίνδυνου για τα προβλήματα που προκαλούνται όταν κάποιος οδηγεί μιλώντας σε κινητό τηλέφωνο.
Τα ανησυχητικά πρώτα συμπεράσματα παίρνουν μεγαλύτερη βαρύτητα, διότι προέρχονται από ερευνητές του πανεπιστημίου της Utah, οι οποίοι το 2001 απέδειξαν σε έρευνες τους ότι η οδήγηση με το κινητό τηλέφωνο στα χέρια δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν κάποιος οδηγεί και συνομιλεί στο τηλέφωνο χωρίς να κρατεί το κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, παρουσιάζει το φαινόμενο που αποκάλεσαν " τύφλωση απροσεξίας".
Η "τύφλωση απροσεξίας" μειώνει ουσιαστικά τις δεξιότητες οδήγησης, μειώνει το χρόνο αντίδρασης και αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.
Οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ο οδηγός μιλά στο κινητό τηλέφωνο και οδηγεί, παρά το γεγονός ότι βλέπει κανονικά τις σκηνές που εκτυλίσσονται μπροστά του στο δρόμο, εντούτοις ο εγκέφαλός του επεξεργάζεται πολύ πιο αργά τις οπτικές πληροφορίες που λαμβάνει.
Η οδήγηση είναι μια σύνθετη δραστηριότητα. Για κάθε περίπου ένα μίλι, ο οδηγός πρέπει να παίρνει 20 αποφάσεις. Διαθέτει λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο για να αποφύγει μια σύγκρουση.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην επεξεργασία των οπτικών πληροφοριών που συλλέγονται από τον εγκέφαλο, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.
Κατά το 2001 οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι ο λόγος της απροσεξίας στους οδηγούς που μιλούσαν στο κινητό τηλέφωνο, ήταν κυρίως η συνομιλία που είχαν στο τηλέφωνο. Οι χειρισμοί που χρειάζονται επιπλέον όταν ο οδηγός κρατεί το κινητό στα χέρια, είναι ένα επιπρόσθετος λόγος μειονεξιών κατά την οδήγηση.
Κάτι πολύ ενδιαφέρον που διαπίστωσαν οι επιστήμονες τότε στις έρευνες τους ήταν ότι όταν ο οδηγός συνομιλεί με ένα επιβάτη του αυτοκινήτου ή όταν ακούει μουσική από το ραδιόφωνο ή άλλη συσκευή, η ποιότητα οδήγησης του δεν επηρεάζεται.
Το Μάρτιο του 2003, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Utah, επιβεβαίωσαν τα πρώτα τους ευρήματα. Χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο εξομοιωτή, εξέτασαν τις αντιδράσεις σε 110 φοιτητές κάτω από διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, ενώ μιλούσαν σε κινητό τηλέφωνο με ελεύθερα χέρια.
Τα ευρήματα τους είναι πολύ ενδιαφέροντα:
Όταν ο οδηγός συνομιλεί με κάποιον στο κινητό τηλέφωνο και τα χέρια του είναι ελεύθερα, η ικανότητα του να αντιδράσει όταν ένα αυτοκίνητο που προπορεύεται σταματά, μειώνεται.

Η μείωση της ποιότητας της οδήγησης αυξάνεται με την αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Η χρήση κινητού τηλεφώνου με ελεύθερα χέρια κατά την οδήγηση αυξάνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, προκαλεί αύξηση του θυμού κατά την οδήγηση, αυξάνει την ατμοσφαιρική ρύπανση, μειώνει την προσοχή του οδηγού στο δρόμο

Επίσης μειώνεται η μνήμη του οδηγού για το τι έχει δει στο δρόμο και μειώνεται ο χρόνος αντίδρασης του.
Όταν για παράδειγμα ένας πεζός ξεπεταχτεί μπροστά του ή όταν ένα άλλο αυτοκίνητο του κόψει το δρόμο ή κάνει κάτι λάθος, τότε δεν αντιδρά όσο γρήγορα όσο θα έπρεπε
Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι όταν οι οδηγοί μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, τότε ο κίνδυνος δυστυχημάτων τετραπλασιάζεται έστω και εάν ο οδηγός δεν κρατεί το τηλέφωνο στα χέρια του. Παράλληλα δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι τόσο για τον οδηγό, για τους επιβάτες και για το ευρύτερο κοινό.
Πρέπει να προσθέσουμε ότι πρόσφατες έρευνες από τη Σουηδία επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των επιστημόνων από την Utah.
Σήμερα υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που δείχνουν ότι οι τεχνολογίες που επιτρέπουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση χωρίς να είναι ανάγκη ο οδηγός να το κρατεί στα χέρια, δεν μειώνουν τον κίνδυνο οδικών δυστυχημάτων. Τουναντίον αυξάνουν την απροσεξία του οδηγού και μειώνουν την οδική ασφάλεια.
Και ας μην ξεχνούμε ότι περίπου το 30% όλων των δυστυχημάτων οφείλονται στην απροσεξία των οδηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: