.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1) 4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ
2) Α.Φ.Μ.
3) ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
4) ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
5) ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ 90€ + 30€
6) ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΦΟΡΙΑ) 18€


7) ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
8) ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΑΣ

Διαδικασία:
1. Θα πάτε στους γιατρούς.
Με τις 2 φωτογραφίες το Παράβολο εθνικής των 90 και το βιβλιάριο υγείας πάτε σε οφθαλμίατρο και παθολόγο κοντά σας. Οι γιατροί θα σας εξετάσουν κα θα σας δώσουν απο μία γνωμάτευση
2. Συμπληρώστε σωστά τις αιτήσεις.
Επάνω στο έντυπο ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΔΗΛΩΣΗ θα γραψετε υποχραιωτικά τον Α.Φ.Μ. σας και θα το υπογράψετε Πρέπει να υπογράψετε και την αίτηση εκτύπωσης με προσοχή. Η υπογραφή σας θα καταχωρηθεί και γι' αυτό η διαδικασία είναι αυστηρή. Βγάλτε φωτοτυπία την ταυτότητα σας και μετά επικυρώστε τα 3 αυτά δικαιολογητικά.
3. Καταθέστε τα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που έχετε τώρα στα χέρια σας είναι 2 γνωματεύσεις γιατρών, η ταυτότητα σας φωτοτυπία, 2 αιτήσεις που συμπληρώσατε, 2 φωτογραφίες, παράβολο εθνικής 30, παράβολο 18 από εφορία και το δίπλωμα σας.
Τώρα μπορείτε να τα καταθέσετε στο μεταφορών για να εκδοθεί το νέο δίπλωμα.
Η σχολή μας μπορεί να αναλάβει την παραπάνω διαδικασία.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Συνήθως το νέο δίπλωμα εκδίδεται μετά απο περίπου 20 ημέρες με 1 μήνα. Ο λόγος που καθυστερεί τόσο οφείλεται κυρίως στην διαδικασία που ακολουθούν οι υπηρεσίες. Οστόσο το υπουργείο μεταφορών δίνει βεβαίωση ότι έχετε καταθέσει τα χαρτιά και ειστε σε αναμονή παραλαβής.
Επιλέον πολές φορές αντί της άδειας οδήγησης μπορεί να παραλάβετε απορριπτική επιστολή για κάποιο λόγο που προέκυψε απο τον έλεγχο των δικαιολογητικών Μετά απο αυτό πρέπει να τακτοποιήσετε την εκρεμότητα και να περιμένετε νέα αποστολή διπλώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: