.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Ψηφιακός Ταχογράφος VDO μοντέλο: DTCO 1381


Ψηφιακός Ταχογράφος DTCO 1381 της VDO
Ο ψηφιακός ταχογράφος DTCO 1381 περιλαμβάνει:
 • 1. Δύο αναγνώστες έξυπνων καρτών
 • 2. Ενσωματωμένο εκτυπωτής για την εκτύπωση εκθέσεων για τον οδηγό και τους υπαλλήλους ελέγχου
 • 3. Οθόνη όλων των βασικών πληροφοριών, π.χ. χρόνο οδήγησης και ανάπαυλας
 • 4. Ρολόι Πραγματικού χρόνου
 • 5. Κουμπιά Ελέγχου
Σε συνεργασία με τον αισθητήρα ταχύτητα KITAS 2171 και τις κάρτες ταχογράφων, ο DTCO 1381 καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της νέας οδηγίας. Η βαθμονόμηση του συστήματος εκτελείται από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία βαθμονόμησης.   Ο DTCO μπορεί να συνδεθεί και με άλλα συστήματα οχημάτων μέσω CAN. Μπορεί επίσης να συνδεθεί προαιρετικά με ένα αναλογικό ταχύμετρο.
Ο DTCO 1381 καταγράφει:
 • 1. Οδήγηση, εργασία και διαλείμματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό
 • 2. Η ταχύτητα (μόνο 24 ώρες στην μαζική μνήμη) και η απόσταση που διανύετε
 • 3. Συγκεκριμένες παραμέτρους όπως τα γεγονότα (συμπ. Και της υπέρβασης ταχύτητας) και κεντρικές δραστηριότητες ελέγχου και βαθμονόμησης.
Αποθήκευση στοιχείων:
 • 1. Στοιχεία σχετικά με το όχημα αποθηκεύονται σε μια ενσωματωμένη μαζική μνήμη με την ικανότητα για τις δραστηριότητες καταγραφής για περ. 365 ημέρες.
 • 2. Στοιχεία σχετικά με τον οδηγό φυλάσσονται στην προσωπική κάρτα οδηγού με ικανότητα για περ. 28 ημέρες.
Οι ειδικές έξυπνες κάρτες χρησιμοποιούνται στο DTCO 1381 για να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις προστασίας των δεδομένων και να εξασφαλίσουν ασφάλεια.
 • 1. Οι χειριστές στόλου μπορούν να προστατεύσουν τα στοιχεία τους από αναρμόδια πρόσβαση με μια κάρτα επιχείρησης.
 • 2. Οι υπάλληλοι ελέγχου χρειάζονται μια κάρτα ελέγχου για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα.
 • 3. Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία βαθμονόμησης μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία βαθμονόμησης του DTCO 1381 χρησιμοποιώντας την κάρτα συνεργείου τους.
Ευελιξία μέσω των διαφορετικών διεπαφών. Τα στοιχεία μπορούν επίσης να μεταφορτωθούν επάνω σε έναν υπολογιστή για εξωτερική ανάλυση και αρχειοθέτηση. Ο DTCO 1381 έχει διεπαφές για:
 • 1. Σύνδεση σε on-board electronics
 • 2. Σύνδεση με on-board computers και συστήματα τηλεματικής
 • 3. Σύνδεση με ταμπλό οργάνων
 • 4. Επιθεώρηση και προγραμματισμός
 • 5. Μεταφόρτωση των στοιχείων μαζική μνήμηςΗ μεγαλύτερη διαφορά που θα προκύψει στην πράξη από τη τοποθέτηση ψηφιακών ταχογράφων είναι η χρήση ατομικών «έξυπνων» καρτών (κάρτες ψηφιακού ταχογράφου), ενώ υπάρχει η δυνατότητα να καταγράφονται όλες οι δραστηριότητες* που αφορούν το δρομολόγιο και τον οδηγό (ή οδηγούς).
*Ακόμα και αυτές που αναγράφουν σήμερα οι Έλληνες οδηγοί στο υπό κατάργηση βιβλίο δρομολογίων.
Κάθε οδηγός, εταιρία ή υπεύθυνος στόλου πρέπει να εφοδιαστεί με μια κάρτα που μοιάζει με πιστωτική, φέρει μικροτσίπ και θα επιτρέπει τη χρήση του νέου αυτού εξοπλισμού.
Υπάρχουν 4 διαφορετικά είδη «έξυπνης» κάρτας που επιτρέπουν στον ταχογράφο να αναγνωρίσει και να πιστοποιήσει τον κάτοχο και που δίνει τη δυνατότητα για μεταφορά και αποθήκευση δεδομένων.

Είδη Κάρτας

Κάρτα Επιχείρησης

Χρησιμοποιείται από στόλο ως εξουσιοδότηση για πρόσβαση στη βάση δεδομένων του ψηφιακού ταχογράφου. Η κάρτα ψηφιακού ταχογράφου επιχείρησης εκδίδεται για επιχειρήσεις που διαθέτουν οχήματα με ψηφιακό ταχογράφο. Με την κάρτα επιχείρησης καθίσταται δυνατή η απεικόνιση, η τηλεφόρτωση και η εκτύπωση δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή ελέγχου, η πρόσβαση στην οποία ασφαλίζεται από την επιχείρηση. Η κάρτα επιχείρησης είναι υποχρεωτική και δεν είναι προσωποποιημένη. Η επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί την έκδοση μίας ή περισσοτέρων καρτών. Η ισχύ της είναι για πέντε (5) έτη.

Κάρτα Οδηγού

Η κάρτα οδηγού είναι προσωπική και ισχύει για 5 έτη. Χρησιμοποιείται από τους οδηγούς και καταγράφονται προσωπικά στοιχεία και δεδομένα που έχουν να κάνουν με την οδήγηση και τους χρόνους ανάπαυσης. Οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται για τουλάχιστον 28 ημέρες στην κάρτα και για τουλάχιστον ένα χρόνο στον ταχογράφο
Βασικές πληροφορίες με μια ματιά:
 • Αποθηκεύει τις δραστηριότητες του οδηγού
 • Προσωπική και πρέπει να κρατείται στην κατοχή του οδηγού
 • Συμβατή με όλους τους ψηφιακούς ταχογράφους
 • Εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών της ΕΕ
Είναι εφικτή η καταχώρηση δραστηριοτήτων με τους ακόλουθους περιορισμούς:
 • Ο τύπος δραστηριότητας είναι WORK, AVAILABILITY ή BREAK/REST.
 • Ο χρόνος έναρξης και λήξης κάθε δραστηριότητας περιορίζεται στην περίοδο μεταξύ της τελευταίας αφαίρεσης της κάρτας και της τρέχουσας εισαγωγής της.
 • Δεν επιτρέπεται η χρονική αλληλεπικάλυψη των δραστηριοτήτων.

Κάρτα Ελέγχου

Η κάρτα ελέγχου χρησιμοποιείται από την Τροχαία και όσους από τις αρχές έχουν εξουσιοδότηση ελέγχου του ταχογράφου και των δεδομένων του.
Η κάρτα των αρχών ισχύει για 2 έτη και προσδιορίζει τον υπάλληλο ελέγχου. Επιτρέπει την επίδειξη, εκτύπωση και τη μεταφόρτωση όλων των αποθηκευμένων στοιχείων.
Βασικές πληροφορίες με μια ματιά:
 1. Το κλειδί του υπαλλήλου ελέγχου για την πρόσβαση στη μαζικής μνήμης των ψηφιακών ταχογράφων
 2. Αποθηκεύει τις δραστηριότητες των ελέγχων με ημερομηνία και χρόνο
 3. Συμβατή με όλους τους ψηφιακούς ταχογράφους
 4. Εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές των κρατών της ΕΕ

Κάρτα Συνεργείου

Η κάρτα συνεργείου ισχύει για 1 έτος και βάζει τον ψηφιακό ταχογράφο στην διαδικασία βαθμονόμησης. Είναι επομένως το κλειδί για την βαθμονόμηση των ταχογράφων.
Βασικές πληροφορίες με μια ματιά:
 1. Προσωπικές για τους τεχνίτες στα συνεργεία βαθμονόμησης
 2. Προστατεύεται με PIN (κωδικός)
 3. Αποθηκεύει δραστηριότητες βαθμονόμησης σχετικά με τους ψηφιακούς ταχογράφους
 4. Συμβατή με όλους τους ψηφιακούς ταχογράφους
 5. Εκδίδεται αποκλειστικά σε εξουσιοδοτημένους τεχνικούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: