.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

ECO DRIVING.

Το Eco Driving ειναι ενας εξυπνος τροπος οδηγησης,ο οποιος συμβαλλει στη μειωση καταναλωσης καυσιμου,στη μειωση εκπομπων ρυπων και των αεριων που προκαλουν το φαινομενο του θερμοκηπιου,καθως και στον περιορισμο των τροχαιων ατυχηματων.
Εν συντομια,μερικοι κανονες του Eco Driving ειναι
  • Οδηγουμε με σταθερη ταχυτητα στην "πρασινη" περιοχη του στροφομετρου.
  • Αλλαζουμε ταχυτητα στο μεσο της "πρασινης"περιοχης.Ειδικα στους νεας τεχνολογιας κινητηρες η μεγιστη ροπη επιτυγχανεται πολυ χαμηλα,περιπου στις 1100-1300 σ.α.λ.
  • Χρησιμοποιουμε οσο γινεται το Cruise Control.
  • Ελεγχουμε τουλαχιστον μια φορα το μηνα την πιεση των ελαστικων,και χρησιμοποιουμε ελαστικα με χαμηλο συντελεστη αντιστασης κυλισης.Μην χρησιμοποιουμε αναγομωση ή remix αν δεν ειναι απαραιτητο.
  • Επιταχυνουμε και επιβραδυνουμε ομαλα.
  • Εαν σταματησουμε για πανω απο 1 λεπτο σβηνουμε τον κινητηρα.(Η μιζα δεν παθαινει τιποτα)
  • Χρησιμοποιουμε το συστημα κλιματισμου μονο αν ειναι απαραιτητο,κανοντας του συχνη συντηρηση και ελεγχοντας εαν οι αισθητηρες θερμοκρασιας "κλεινουν"το κλιματιστικο οταν "πιασει"την προγραμματισμενη θερμοκρασια.
  • Οδηγουμε οσο το δυνατον με κλειστο το παραθυρο μας.
  • Κανουμε τακτικη συντηρηση του οχηματος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: