.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Στην Ελούντα - Χτύπησαν οδηγό λεωφορείου .

"Πόλεμος" στην Ελούντα - Χτύπησαν οδηγό λεωφορείου ...για το πάρκινγκ!

Θέλουν τους τουρίστες, όχι όμως ... τα λεωφορεία που τους φέρνουν! - Επιχειρηματίες χτύπησαν οδηγό λεωφορείου που, μη γνωρίζοντας ότι απαγορεύθηκε η (μέχρι πρότινος επιτρεπόμενη) στάθμευση λεωφορείων στο πάρκινγκ, μπήκε μέσα με το όχημά του...

 

Ενημερώθηκε: 10.08.2012 // 12:14

Μπροστά σε ένα χωριό ... μαινόμενο βρέθηκε ένας οδηγός λεωφορείου, χθες, στην "καρδιά" της Ελούντας, μπροστά μάλιστα στα έκπληκτα μάτια δεκάδων τουριστών που έβγαλαν τις βιντεοκάμερες για να καταγράψουν την επίθεση που δέχτηκε ο οδηγός επειδή ... πήγε να σταθμεύσει το λεωφορείο του μέσα στο πάρκινγκ, όπου "παραδοσιακά" στάθμευαν οι οδηγοί τα λεωφορεία.

Ο 38χρονος οδηγός, περίπου στις 10.00 το πρωί έφθασε στην πλατεία της Ελούντας, αποβίβασε τους τουρίστες που μετέφερε και κατόπιν κατευθύνθηκε προς το πάρκινγκ, λίγο παρακάτω, το οποίο είχε παραχωρηθεί παλιότερα για τη στάθμευση λεωφορείων. Εκεί ήταν ήδη σταθμευμένα άλλα δύο λεωφορεία, ενώ είχε μπει επίσης ένα τρίτο με τον οδηγό να βρίσκεται μέσα και να συνομιλεί με ένα άλλο άτομο (άνδρα του λιμενικού, όπως ο 38χρονος διαπίστωσε κατόπιν).

Ο 38χρονος περίμενε να σταθμεύσει ο συνάδελφός του το όχημα για να ακολουθήσει εκείνος, όμως επειδή καθυστερούσε και το δεύτερο λεωφορείο είχε "μείνει" στη μέση του δρόμου, κατέβηκε για να ζητήσει από το συνάδελφό του να προχωρήσει με το αυτοκίνητο, για να μπει και εκείνος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στο Cretalive, από ... το "πουθενά" εμφανίστηκε ένα ηλικιωμένος άνδρας, 70-75 ετών, ο οποίος τον "έλουσε" με απειλές και ύβρεις, ενώ δε δίστασε να του πει ως και ότι ... το λεωφορείο θα κάψει!

Ο 38χρονος, μην πιστεύοντας την επίθεση που δεχόταν και μη γνωρίζοντας το λόγο, καθώς ούτε για τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε ενημερωθεί, ούτε κάποια σήμανση υπήρχε στο πάρκινγκ, βρέθηκε να δέχεται επίθεση από ένα ... χωριό, από περίπου 15 άτομα, που άρχισαν να τον χτυπούν και να τον υβρίζουν.

Τον άτυχο οδηγό έσωσαν ο συνάδελφός του οδηγός, ο άνδρας του λιμενικού που βρισκόταν στο σημείο και ένα τρίτο άτομο που τον γλίτωσαν ... από τα χέρια των μαινόμενων καταστηματαρχών που αντέδρασαν ακραία, ξεσπώντας στον άτυχο 38χρονο.

Ο 38χρονος οδηγός κατέληξε με εκδορές και με χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ οι τουρίστες από τα γύρω μαγαζιά έβγαλαν κάμερες κι άρχισαν να βιντεοσκοπούν το περιστατικό.

"Μέσω Αγίου Νικολάου στο εξής οι εκδρομές"

Για τα ... πρακτικά στην περιοχή υπάρχει ένας χώρος που διατίθεται για τη στάθμευση των λεωφορείων, ο οποίος ωστόσο είναι σε κατάσταση που περιγράφεται ως άθλια, χωρίς υποδομή για την υποδοχή τόσο μεγάλων οχημάτων, ενώ επιπλέον θυμίζει ... σκουπιδόλακκο!

Ο 38χρονος, μετά το συμβάν που παρ'ολίγο να τον στείλει στο νοσοκομείο, δεν κατέθεσε μήνυση, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια, και μη θέλοντας να αναγκάσει τους επιβάτες του λεωφορείου να περιμένουν έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ζήτησε όμως από την αστυνομία ένα περιπολικό να βρίσκεται στο σημείο, όταν επιβίβασε ξανά τους επιβάτες για να αναχωρήσει. Περιπολικό δεν εμφανίστηκε, αντιθέτως εμφανίστηκαν κάποια άτομα που προσπάθησαν να ξεκινήσουν νέο επεισόδιο, χωρίς ευτυχώς το θέμα να πάρει νέα διάσταση.

Εν τω μεταξύ το Σωματείο Οδηγών Λεωφορείων, μετά από το χθεσινό περιστατικό, που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι (σ.σ. την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκε ένα ακόμη μικρό επεισόδιο για τον ίδιο λόγο) εξετάζουν σοβαρό το ενδεχόμενο να "παρακάμψουν" την Ελούντα από τα δρομολόγιά τους και να μεταφέρουν τους τουρίστες στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου από εκεί να κάνουν τις εκδρομές τους προς τη Σπιναλόγκα.
ΠΗΓΗ : Cretalive.gr
http://www.cretalive.gr/new/104568/crete/Polemos_stin_Elounta_-_Chtupisan_odigo_leoforeiou_...gia_to_parkingk#.UCT7thTAflZ.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: