.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Συγγνώμη ζήτησαν όλο το διοικητικό συμβούλιο της Ελούντας όπως και ο πρόεδρος Εστίασης Ελούντας προς το συνάδελφο οδηγό του Σωματείου μας


Μετά από τη σημερινή συνάντηση στην Ελούντα παρουσία του προέδρου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης Κο. Βλατάκη, του προέδρου των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Κο. Λιανδράκη, του Γ. Γραμματέα του Σωματείου μας Παπάζογλου Ν, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελούντας ,και του προέδρου Εστίασης Ελούντας.
Η συζήτηση ξεκίνησε ζητώντας συγγνώμη όλο το διοικητικό συμβούλιο της Ελούντας όπως και ο πρόεδρος  Εστίασης Ελούντας προς το  συνάδελφο οδηγό του Σωματείου μας.
Μετά τη απειλή καραντίνας της Ελούντας, από τους οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων και τους Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων και με την συμπαράσταση του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης οι οποίοι συμφωνούν με την απόφαση μας.
Αποφασίστηκε προσωρινά μέχρι τέλος τη σεζόν .
1.Η προβλήτα ένα (1)  στην Ελούντα που θα διαμορφωθεί από Δευτέρα 20-8-2012,και να παραχωρηθεί  για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών μόνο με κυκλική πορεία των λεωφορείων στη προβλήτα από δεξιά και έξοδος αριστερά, για τα  γραφεία που αφήνουν χρόνο στους πελάτες τους ,στην Ελούντα.
2.Για τα υπόλοιπα γραφείαη προβλήτα δυο (2) για επιβίβαση και αποβίβαση μόνο.
Η λύση αυτή είναι προσωρινή μέχρι το τέλος της σεζόν  όπου θα υπάρξει και νέα συνάντηση για τη νέα σεζόν .Ο  Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης δια του προέδρου Κο. Βλατάκη υποσχέθηκε την οικονομική συμβολή για την ολοκλήρωση του Πάρκινγκ με άσφαλτο, νερό, και κιόσκι.
Εάν δεν τηρηθούν τα άμεσα, θα θέσουμε σε καραντίνα την Ελούντα  με την συμπαράσταση των Ιδιοκτητών Τουριστικών λεωφορείων και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης.  

Δ.Σ

Η προβλήτα 1. στην Ελούντα που θα διαμορφωθεί από Δευτέρα 20-8-2012,και θα  παραχωρηθεί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών μόνο με κυκλική πορεία των λεωφορείων στη προβλήτα από δεξιά και έξοδος αριστερά για τα γραφεία που αφήνουν χρόνο στους πελάτες τους ,στην Ελούντα. 
Ηράκλειο, 20/08/12
Α.Π.:456
Από : Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων  Κρήτης
Προς : Ο Λ Α   Τ Α    Μ Ε Λ Η
 ΘΕΜΑ :  Ε λ ο ύ ν τ α

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως θα έχετε ενημερωθεί τις τελευταίες  μέρες  είχε δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση στην Ελούντα μεταξύ των Οδηγών Τουριστικών Πούλμαν και των Εστιατόρων η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την χειροδικία των ντόπιων σε έναν από τους οδηγούς. Μας εζητήθη από το Σωματείο οδηγών και των Ιδιοκτητών Πούλμαν να μεσολαβήσουμε προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα αρνούνταν να πηγαίνουν στην Ελούντα.
Ζητήσαμε άμεση συνάντηση με τα εμπλεκόμενα μέρη η οποία έγινε στο Δημαρχιακό Κατάστημα της Ελούντας ,σήμερα Σάββατο 18.08 στις 13.00. Συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγ. Νικολάου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, αντιπροσωπεία των Εστιατόρων, των Βαρκάρηδων της Ελούντας, το Σωματείο των Οδηγών, το Σωματείο των Ιδιοκτητών πούλμαν  και εμείς.
Ο Τοπικός Πρόεδρος και οι Εστιάτορες ζήτησαν κατ’ αρχήν συγνώμη για την συμπεριφορά τους ,αλλά ανέφεραν ότι τους πνίγει το δίκαιο διότι δεν είναι δυνατόν να ‘’τρώνε μόνο το καυσαέριο’’ κατά τα λεγόμενα τους των πούλμαν και να μην παραμένουν οι τουρίστες καθόλου στην Ελούντα.
Μετά από  διεξοδική συζήτηση και αμοιβαίες εξηγήσεις αποφασίστηκε:
1)    Για τα Τουριστικά πούλμαν που προβλέπουν παραμονή στην Ελούντα θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν τους επιβάτες στον χώρο της μεγάλης προβλήτας  ο οποίος θα διαμορφωθεί την επόμενη εβδομάδα από τον Δήμο κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε  να επιτρέπεται αυστηρά ολιγόλεπτη παραμονή  για τον σκοπό αυτό. Τον υπόλοιπο χρόνο θα παρκάρουν όπου βρουν εκτός Ελούντας για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος της σαιζόν. Στην διάρκεια του Χειμώνα θα βρούμε μία μόνιμη λύση με την διαμόρφωση ειδικού χώρου στάθμευσης για πούλμαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελούντας. 
2)     Για τα Τουριστικά πούλμαν που  ΔΕΝ προβλέπουν παραμονή στην Ελούντα θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν τους επιβάτες στον χώρο της μικρής  προβλήτας  μετά την παραλία ,ο οποίος θα διαμορφωθεί την επόμενη εβδομάδα από τον Δήμο κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε  να επιτρέπεται αυστηρά ολιγόλεπτη παραμονή  για

      τον σκοπό αυτό. Τον υπόλοιπο χρόνο θα παρκάρουν όπου βρουν εκτός Ελούντας για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος της σαιζόν.
      Στην διάρκεια του Χειμώνα θα βρούμε μία μόνιμη λύση με την διαμόρφωση ειδικού χώρου στάθμευσης για πούλμαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελούντας. 
Συνιστούμε λοιπόν σε ΟΛΑ τα Μέλη μας να προβλέπουν παραμονή τουλάχιστον 45 λεπτά  στην Ελούντα πριν η μετά από την κρουαζιέρα.
Κατά κοινή ομολογία η μεσολάβηση μας ήταν καθοριστική και συντέλεσε στην λύση του προβλήματος που αν συνεχιζόταν θα έπληττε την Τουρισμό που Όλοι μας  υπηρετούμε.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους οδηγούς σας ,ξεναγούς σας και όλους όσους εμπλέκονται στην εκδρομή της Ελούντας για τις παραπάνω αποφάσεις προκειμένου μην αντιμετωπίσουν ξανά δυσάρεστες  καταστάσεις.

Με Συναδερφικούς Χαιρετισμούς,
Το ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: