.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής τους


Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής τους
Αλλάζει από φέτος ο τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου το κράτος να γλιτώσει τα έξοδα αποστολής ειδοποιητηρίων και εκτύπωσης αυτοκόλλητων. Έτσι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μην ξανατυπωθούν τα γνωστά ειδικά αυτοκόλλητα σήματα τελών κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους την απόδειξη πληρωμής των τελών από την τράπεζα.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα σχετικά ειδοποιητήρια θα σταλούν φέτος μόνο σε όσους κατέθεσαν τις δηλώσεις τους στις ΔΟΥ, ενώ οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες οχημάτων που τις υπέβαλαν ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου θα ενημερωθούν με μήνυμα στον υπολογιστή τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Και οι μεν όμως και οι δε, μόλις λάβουν το ειδοποιητήριο ή το σχετικό μήνυμα με το οποίο καλούνται να καταβάλουν τα τέλη του 2013, θα μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα τράπεζας και με το ειδοποιητήριο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Σε κάθε περίπτωση, την απόδειξη θα πρέπει να την έχουν πάντα μαζί τους, ώστε σε τυχόν έλεγχο να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τα τέλη, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό την ταλαιπωρία σε χρόνο, ενδεχομένως και σε χρήμα. Το υπουργείο Οικονομικών πάντως έχει ήδη υπολογίσει ότι από τα τέλη του επόμενου έτους θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 1,01 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: