.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Στο επίκεντρο τα προβλήματα των τουριστικών λεωφορείων

Προβλήματα όπως το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό, των επιδομάτων ανεργίας αλλά και της πρόσβασης σε τουριστικές περιοχές τέθηκαν στο επίκεντρο της συνέλευσης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων από όλη την Κρήτη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.


Οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν άμεση λύση και για τα βιβλία των δρομολογίων που τηρεί ο εκάστοτε οδηγός κατά τη διάρκεια της εργασίας του.


Όπως λένε, εάν δεν παραμείνει το παλαιό καθεστώς με το ένα και μόνο βιβλίο τότε η ανεξέλεγκτη χάραξη δρομολογίων για εκείνους θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών.


Βραχνά για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων αποτελεί και το ζήτημα της κίνησης στην πλατεία της Ελούντας με προορισμό τη Σπιναλόγκα, θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. 

πηγη:ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια: