.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Απειλούν με "παράλυση" του τουρισμού λόγω απεργίας22/06/2013, 16:45

Με "παράλυση" κινδυνεύει ο χώρος του τουρισμού αφού οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων απειλούν με απεργία ακόμα μέσα στο καλοκαίρι . Η άρνηση των τουριστικών πρακτόρων να βάλουν την υπογραφή τους στην σύμβαση εργασίας προκάλεσε την οργή τους, ενώ όπως διαμηνύουν δεν μπορούν να δεχτούν άλλες μειώσεις που τους «γονατίσει».

Η καλή χρονιά για τον τουρισμό, αποδείχθηκε τελικά η χειρότερη δυνατή για τους οδηγούς, καθώς βλέπουν κάθε χρόνο να μπαίνει όλο και πιο βαθιά το τσεκούρι στο μισθό τους, παρα τα θετικά μηνύματα που εισπράττουν για τις αφίξεις των τουριστών και την αύξηση των εσόδων.Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης Σάββας Γιαμαλής " πέρυσι οι οδηγοί δέχτηκαν μείωση 3% και φέτος 7%. Δεν έχουν το Θεό τους. Τώρα πλέον ζητάμε αύξηση γιατί και οι οδηγοί τουριστικών πρακτόρων έχουν αυξήσει τα έσοδά τους. Μας εμπαίζουν και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω".

Είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στο  καλοκαίρι.Γνωρίζοντας ότι μια απεργία θα οδηγήσει σε παράλυση, τη στιγμή που το νησί κατακλύζεται από τουρίστες οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων δηλώνουν ότι δεν είναι επιλογή τους αλλά ωθούνται στην ενέργεια αυτή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση των τουριστικών πρακτόρων να υπογράψουν τη σύμβαση εργασίας προκαλώντας την οργή.

Φιλία Σαριδάκη - Μάνος Τριγώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: