.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Τα απίστευτα και άκρως "ελληνικά" που αντικρίζουν οι τουρίστες!Τα απίστευτα και άκρως "ελληνικά" που αντικρίζουν οι τουρίστες!
27/07/2013, 17:09

Ακόμη κι αν οι ξεναγοί έχουν αρκετές φορές φωνάξει προς κάθε κατεύθυνση ότι υπάρχουν "πληγές" στον τουρισμό που μας εκθέτουν, ακόμη κι αν υπάρχουν αναρίθμητα δημοσιεύματα και ακόμη περισσότερες φωτογραφίες που τράβηξαν τουρίστες που το επιβεβαιώνουν, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν και ακόμα καταγράφονται εικόνες που μας κάνουν όλους να διερωτόμαστε αν θέλουμε να προβάλλουμε την Κρήτη στους επισκέπτες ή να τους "πείσουμε" ότι… την έχουμε εγκαταλείψει στην τύχη της.


Στο δεύτερο μέρος της έρευνάς μας σήμερα, καθώς προηγήθηκε ήδη το πρώτο ρεπορτάζ, αποκαλύπτουμε τι άλλαξε και τι παραμένει ίδιο στο νησί μας.


Μέσω του πρώην προέδρου του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Βαγγέλης Παπανικολάου που μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη σήμερα" σας παρουσιάζουμε τι αντικρίζουν οι τουρίστες, εκτός από τις μαγευτικές παραλίες και τα όμορφα τοπία.


Η αρχή γίνεται από το κυκλοφοριακό κομφούζιο και τη συχνά απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους ακόμα και τουριστικών θέρετρων όπως η Χερσόνησος. Τα λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες "μπλοκάρουν" στους στενούς δρόμους, αλλά αυτή τη φορά οι γνωστές εικόνες ήταν ακόμη πιο ντροπιαστικές αφού προστέθηκαν και τα σκουπίδια!
Και μπορεί η Κνωσός να ήρθε στο προσκήνιο λόγω των χαλασμένων μηχανημάτων ακύρωσης εισιτηρίων, αλλά όσοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση λένε απλά ότι «επίσκεψη στην Κνωσό χωρίς ουρές κάτω από τον καυτό ήλιο δε γίνεται. Ένα καψώνι που επιφυλάσσουμε στους ξένους επισκέπτες που ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα για να θαυμάσουν τον πολιτισμό μας...
Για τη Σπιναλόγκα, την άσχημη κατάσταση της προβλήτας και την ανάγκη εκβάθυνσης οι ξεναγοί έχουν αρκετές φορές προειδοποιήσει τους αρμοδίους. Αλλά και ότι θα βλέπαμε τους επισκέπτες που περιμένουν το καραβάκι να "λούζονται" από τα κύματα… αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία! Οι εικόνες "μιλάνε" από μόνες τους. Τώρα όμως στο σκηνικό προστέθηκαν και τα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα στο νησί.
Όσο κι αν πολλοί ανέφεραν και επανέλαβαν το πρόβλημα της στάθμευσης στα Χανιά, οι φωνές "έπεσαν στο κενό". Δίπλα ακριβώς από το χάος και το κομφούζιο με τα λεωφορεία, ένα αναξιοποίητο οικόπεδο.Και φυσικά μαζί με τα αξιοθέατα οι τουρίστες "θαυμάζουν" και όλους εκείνους που υποβάλλουν τα παιδιά τους στο μαρτύριο να διασκεδάζουν τους περαστικούς εκλιπαρώντας για λίγα ευρώ. Όπως ο μικρός "Σαρλό", που δε θα καταλάβει ποτέ αν οι τουρίστες τον φωτογραφίζουν επειδή ήταν καλός στις μιμήσεις του ή αν απλά θα δείξουν τη φωτογραφία αυτή με λύπη σε άλλους, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

Υπάρχουν όμως και τα θετικά στοιχεία. Όπως το γεγονός ότι οι τουαλέτες στον Άγιο Νικόλαο δεν παραμένουν πλέον ερμητικά κλειστές για όσους θέλουν να τις επισκεφτούν, αφού τελικά τα παράπονα "έπιασαν τόπο".


Ακόμη, στην Ελούντα με έξοδα των ίδιων των επιχειρηματιών διαμορφώθηκε λίγο καλύτερα η εικόνα του πάρκινγκ των λεωφορείων ώστε να μην ντροπιάζει οδηγούς και ξενοδόχους.


Για τα υπόλοιπα μάλλον θα χυθεί πολύ ακόμη μελάνι για να διορθώσουμε "κακώς κείμενα" και να κάνουμε τον επισκέπτη να στρέφει το βλέμμα σε ακρογιαλιές, αρχαιολογικούς χώρους και μαγευτικές διαδρομές και όχι σε… σκουπίδια, χαοτικές εικόνες, ουρές ταλαιπωρίας και καταστάσεις που εκθέτουν το νησί μας…

Φιλία Σαριδάκη - Μάνος Δασκαλάκηςhttp://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1060263&srv=127

Δεν υπάρχουν σχόλια: