.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

''Μάχη'' για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία .''Μάχη'' για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία
 

Με σκηνές απείρου κάλλους έκανε ποδαρικό και ο Σεπτέμβρης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όπου για μια ακόμη φορά επικράτησε το αδιαχώρητο.  

Εικόνες γνώριμες και συνυφασμένες με τα ξεπερασμένα όρια του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" παραμένουν η πρώτη και η τελευταία εντύπωση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων επισκεπτών που παίζουν την ασφάλεια τους κορώνα γράμματα, ψάχνοντας για το λεωφορείο στο οποίο θα επιβιβαστούν.

Οι επαγγελματίες οδηγοί αγανακτούν και αγωνιούν ταυτόχρονα κάνοντας ριψοκίνδυνους ελιγμούς πότε ανάμεσα σε άλλα λεωφορεία, πότε ανάμεσα σε τουρίστες.

Στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων επικρατεί κάθε Κυριακή το αδιαχώρητο, καθώς τη μέρα αυτή εξυπηρετούνται οι περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ της εβδομάδας. Οι υποδομές που υπάρχουν δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εξυπηρέτησης των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών που φτάνουν αεροπορικώς στο Ηράκλειο.

Η κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης, έφερε τη λειτουργία του αεροδρομίου σε οριακό σημείο με τους επαγγελματίες του κλάδου να ζητούν από τώρα εναλλακτικές λύσεις, καθώς είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και την ερχόμενη χρονιά.
 
ΠΗΓΗ:  NEA ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: