.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Συνάντηση εργασίας για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στον Δήμο Χερσονήσου


Στο περιθώριο της συνεργασίας του Δήμου Χερσονήσου με το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Κατάστημα Λιμένος Χερσονήσου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης και κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης, ο κ. Νίκος Παπάζογλου, Πρόεδρος Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, ο κ. Ν. Καραμπουρνιώτης, Αντιπρόεδρος & ο κ. Κ. Τριαλωνάκης Γ. Γραμματέας του Σωματείου, ο κ. Β. Παπανικολάου εκ μέρους του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, ο κ. Μανόλης Ζερβάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χερσονήσου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σαν συνέχεια της πρώτης καταγραφής των δύσκολων και επικίνδυνων σημείων κυκλοφορίας στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου και είχε σκοπό να αξιολογηθούν οι δράσεις που έχουν γίνει έως τώρα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα που είχαν επισημανθεί και να υπάρξει προγραμματισμός για την επίλυση προβλημάτων που δεν μπόρεσαν να επιλυθούν.
Ακόμη αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η διασφάλιση και ο  συντονισμός των ενεργειών των συναρμόδιων υπηρεσιών και τους φορείς με απώτερο στόχο, η επερχόμενη τουριστική περίοδος  να βρει όλους  τους εμπλεκόμενους καλύτερα προετοιμασμένους.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Η ασφάλεια των χιλιάδων επισκεπτών και των δημοτών που κινούνται καθημερινά στους δρόμους της Κρήτης και ειδικά στο Δήμο Χερσονήσου, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς Δήμους της Ελλάδας, αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και επιβάλλει τη συνεχή εγρήγορση των υπηρεσιών μας και την απρόσκοπτη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς προκειμένου να δίνονται άμεσα οι ενδεδειγμένες λύσεις στα προβλήματα που καταγράφονται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: