.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

«Είμαστε στο τιμόνι επί 20 ώρες - κινδυνεύει η ασφάλεια των σχολικών εκδρομών» καταγγέλλουν οι οδηγοί πούλμαν

Την παρέμβαση των αρμοδίων υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας για την ασφαλή διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών με τα πούλμαν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ ζητά η Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΟΣΜΕ, οι επαγγελματίες οδηγοί υποχρεώνονται να παραμένουν στο τιμόνι έως και 17 ή 20 ώρες!
«Φοβόμαστε ότι αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στην ασφάλεια των μετακινήσεων», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεμιστοκλής Αμπλάς σε σχετική επιστολή προς τα δυο υπουργεία, την οποία κοινοποιεί και στον Πρωθυπουργό.
«Πολλοί εργοδότες σε ΚΤΕΛ και σε τουριστικά γραφεία, όπως δείχνουν και οι έλεγχοι της Αστυνομίας, παραβιάζουν συστηματικά το ωράριο εργασίας, ενώ παρακινούν τους οδηγούς να υπερβαίνουν και τα όρια ταχύτητας», λέει η ΟΣΜΕ, επισημαίνοντας ότι ήδη «έχει καταργηθεί η υποχρέωση θεώρησης του βιβλίου δρομολογίων».
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ιδιαίτερα μετά την δραστική μείωση των προστίμων στα κατώτερα όρια για παραβάσεις σοβαρών κανονισμών.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει το πρόστιμο για τις παραβάσεις ταχογράφου, το οποίο μειώθηκε στα 220 ευρώ από τα 900 ευρώ που ήταν ως τον περασμένο Αύγουστο.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: