.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Παράταση έλαβε η τοποθέτηση ABS σε φορτηγά και λεωφορεία έως και τον Ιούνιο του 2014.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, η εγκατάσταση Συστήματος Αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS) από φορτηγά, λεωφορεία και ρυμουλκόμενα οχήματα που εισήχθησαν στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήρε παράταση έως και τις 30 Ιουνίου του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι η μέχρι πρότινος καταλυτική ημερομηνία ήταν η 1 Ιανουαρίου του 2014, κάτι το οποίο όμως άλλαξε.

Συνεπώς, όσοι ιδιοκτήτες δεν συμμορφωθούν με το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους. Ειδικότερα, από τις 30 Ιουνίου και μετά απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων αυτών που δεν έχουν εγκαταστημένο ABS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, διευκρινίζονται:
·        Εφόσον στον ετήσιο περιοδικό τεχνικό έλεγχο δε διαπιστωθούν σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, ο επόμενος περιοδικός τεχνικός έλεγχος διενεργείται ένα (1) έτος μετά.
·        Εάν κατά τον τρέχοντα τεχνικό έλεγχο διαπιστωθεί ότι το όχημα δεν είναι εφοδιασμένο με σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS), τότε χορηγείται η ετήσια καταλληλότητα, στον χώρο δε των παρατηρήσεων του ΔΤΕ θα αναγράφεται η παρατήρηση “Το όχημα δεν φέρει σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS) και οφείλει να εφοδιαστεί με αυτό μέχρι 30.06.2014, άλλως απαγορεύεται η κυκλοφορία του βάσει της υπ’ αριθμ. 40857/4926/13 υ.α.”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: