.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Αναβάθμιση μεταφορών και οδική ασφάλεια σε πρώτο πλάνο
Η συνεργασία Περιφέρειας και φορέων για την αναβάθμιση των μεταφορών-υποδομών και της προβολής της Κρήτης θα είναι συνεχής, επισήμαναν σε κοινή τους συνάντηση ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με εκπροσώπους Σωματείων, Συνδέσμων, εργαζόμενων παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών.


Στη συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια τέθηκαν ζητήματα oδικής ασφάλειας, μεταφορών και εκφράστηκε η κοινή θέληση να υπάρχει συνεχής συνεργασία όλων με την Περιφέρεια.


Στη συνάντηση ήταν παρόντες ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Σάββας Γιαμαλής, ο πρόεδρος και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης και Στέλιος Βοριάς αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "Ο Ερμής" Νίκος Παπάζογλου, Εκπρόσωπος  του Σωματείου Ξεναγών Βαγγέλης Παπανικολάου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργαζομένων Αστικών Λεωφορείων Νεκτάριος Βελόγλου, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Δημήτρης Μπουμάκης και ο πρόεδρος του Σωματείου σκυροδέματος Γιώργος Καρατεγλής.    ΠΗΓΗ..http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1110243&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια: