.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Κακώς κείμενα... και κόμβοι-δολοφόνοι στον τουρισμό

Με στόχο να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα στον τουρισμό, οι ξεναγοί της Κρήτης μαζί με τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς τουριστικών πούλμαν πραγματοποιούν επαφές με τουριστικούς δήμους με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων σε σημεία που έχουν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.


Η πρώτη συνάντηση έγινε στη Χερσόνησο και η δεύτερη στο Δήμο Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς, τα δύο αυτά σημεία είναι από τα πιο επικίνδυνα και έχουν δώσει απίστευτες τραγωδίες στο παρελθόν. Στη συνάντηση στο Δήμο Μαλεβιζίου οι φορείς που συμμετείχαν παρέδωσαν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο μια λίστα που αφορά την καταγραφή προβλημάτων υποδομών στο ΒΟΑΚ στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, αλλά και τις προτάσεις τους για επίλυσή τους προσαρμοσμένες στις σημερινές οικονομικές συνθήκες.


Στην ίδια συνάντηση συμμετείχε ενεργά και εποικοδομητικά στη συζήτηση και ο πρόεδρος του οικισμού της Αγίας Πελαγίας κ. Γιώργος Πεδιώτης. 
Στη συνάντηση στο Δήμο Μαλεβιζίου οι ξεναγοί αναφέρθηκαν στη μεγάλη επικινδυνότητα του εθνικού οδικού δικτύου που οδηγεί στην Αγία Πελαγία. Σε δυο φωτογραφίες που παραχώρησε στο www.neakriti.gr ο ξεναγός Βαγγέλης Παπανικολάου αποτυπώνεται η επικινδυνότατα του δρόμου, που δε διαθέτει τις κατάλληλες και ασφαλείς προϋποθέσεις για την κίνηση των οχημάτων.Οι δραστηριότητες ωστόσο των υπερδραστήριων ξεναγών αλλά και των ιδιοκτητών και οδηγών τουριστικών πούλμαν δε σταματούν εδώ, μιας και αύριο εκπρόσωποί τους θα επιβιβαστούν σε ένα διώροφο πούλμαν και θα επισκεφτούν το Οροπέδιο Λασιθίου για να καταγράψουν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σημεία υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας. Εν συνεχεία θα επισκεφτούν του Δήμους Οροπεδίου Λασιθίου και Αγίου Νικολάου για να ενημερώσουν τους αρμόδιους για τα σημεία που πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις πριν ξεκινήσει η επόμενη τουριστική περίοδος.


Η συνεργασία Περιφέρειας και φορέων για την αναβάθμιση των μεταφορών-υποδομών και της προβολής της Κρήτης θα είναι συνεχής, επισήμαναν σε κοινή τους συνάντηση ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με εκπροσώπους Σωματείων, Συνδέσμων και εργαζόμενων παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών.


Στη συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια τέθηκαν ζητήματα oδικής ασφάλειας, μεταφορών και εκφράστηκε η κοινή θέληση να υπάρχει συνεχής συνεργασία όλων με την Περιφέρεια.


Πάντως, οι δράσεις των ξεναγών, ιδιοκτητών αλλά και οδηγών τουριστικών πούλμαν δε θα σταματήσουν εδώ, μιας και σκοπεύουν να βρεθούν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου σε πολλές τουριστικές περιοχές της Κρήτης.Δεν υπάρχουν σχόλια: