.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στο Οροπέδιο Λασιθίου
Εικόνες που κόβουν την ανάσα στο Οροπέδιο (photos-video)

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στο Οροπέδιο Λασιθίου έκαναν την Παρασκευή το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.
   
Στόχος της εκδρομής ήταν η ανάδειξη όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι μέσα από αυτή τη μεγάλη έρευνα θα ενημερώσουν τις Αρχές για τα κακώς κείμενα που πρέπει άμεσα να διορθωθούν μέχρι να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.

Στο φωτορεπορτάζ του neakriti.gr αποτυπώνονται με κάθε λεπτομέρεια, σημεία που εκτός από δυσπρόσιτα, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς.  


Οι τρεις αυτοί φορείς στοχεύουν:

1.Το υπουργείο για τον αρχαιολογικό χώρο που έχει πάνω από 200,000 επισκέπτες το χρόνο μόνο στο Δικταίο Αντρο, χωρίς την ανάλογη διαμόρφωση του μονοπατιού στα τελευταία 200 μέτρα, με σωστό ωράριο από την αρχή της τουριστικής περιόδου, με επαρκές προσωπικό 
2. Η περιφέρεια για τον εθνικό (!!) δρόμο και τις βελτιώσεις στις υποδομές και 
3. Ο δήμος όσο αφορά διαπλατύνσεις δρόμων, παρακάμψεις ορισμένων πολύ δύσκολων στο πέρασμα χωριών, εύρεση χώρων ασφαλούς στάθμευσης και βελτίωση της εικόνας σε ορισμένα σημεία.
Περιμένουν επίσης εδώ και 4 χρόνια τη εφαρμογή της μελέτης δασοπυρόσβεσης που είχαν ζητήσει από το δήμαρχο για το Δικταίο Αντρο, μετά τη πυρκαγιά στην Ολυμπία. Η μελέτη έγινε η εφαρμογή έχει μπλοκάρει, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό.

Οι επισκέπτες στο οροπέδιο Λασιθίου είναι πάνω από 350.000 το χρόνο γιατί δεν είναι μόνο αυτοί που επισκέπτονται το Δικταίο Αντρο, αλλά και αυτοί που δεν ανεβαίνουν πάνω αλλά κάνουν μόνο το γύρο και επισκέπτονται τα χωριά μόνο. Αυτός ο αριθμός λοιπόν αποδεικνύει την υψηλή επισκεψημότητα που έχει η περιοχή, κάτι που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τη φετινή τουριστική περίοδο, που χαρακτηρίζεται ήδη πολύ καλή.

Οι ξεναγοί, οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, πέρα από ασφάλεια, θέλουν σωστή λειτουργία του κράτους σε επίπεδο υπουργείου, περιφέρειας και δήμων και θέλουν να έχουν τα καλύτερα δυνατό και όσο το δυνατό λιγότερα αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες της Κρήτης.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό επίσης οι κάτοικοι της κάθε περιοχής να καταλάβουν ότι υπάρχουν αυτά τα προβλήματα για να τα βελτιώσουν αυτοί όπου μπορούν ή να στηρίξουν τους φορείς τους για τις αλλαγές ή βελτιώσεις που χρειάζονται.

Σας παραθέτουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από ένα φωτορεπορτάζ-έρευνα του neakriti.gr, ευχαριστώντας όμως για τη σημαντική συμβολή τους, τους ξεναγούς της Κρήτης, τους ιδιοκτήτες και οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.Στα μονοπάτια του Οροπεδίου.

Διελεύσεις για γερά… νεύρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: