.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Χρονιά-"χρυσάφι" για την Κρήτη-4 εκατ.επισκέπτες στο "Ν. Καζαντζάκης"Κάτι παραπάνω από θεαματική είναι η αύξηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, με βάση τον αριθμό των αεροπλάνων που θα προσεγγίσουν φέτος τον αερολιμένα του Ηρακλείου. Όπως αποκάλυψε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", η αύξηση αυτή σε σχέση με το 2013 αναμένεται να αγγίξει το 2014 το 10%, αποδεικνύοντας πλέον ότι μπροστά μας έχουμε μια τουριστική χρονιά- "χρυσάφι" για την Κρήτη.


Η "Ν.Κ." σήμερα αποκαλύπτει στοιχεία από τα slots, δηλαδή τα σχέδια πτήσεων που ουσιαστικά αποτυπώνουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο το πώς θα κινηθεί η τουριστική χρόνια στο νησί. Συγκεκριμένα, πέρυσι στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν τη θερινή περίοδο 55.000 πτήσεις, ενώ φέτος ο προγραμματισμός κάνει λόγο για περίπου 58 με 60 χιλιάδες πτήσεις. Συνολικά, με βάση τα slots, δηλαδή τα σχέδια πτήσεων, στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου το 2014 είναι προς πώληση 8 εκατομμύρια θέσεις σε αεροπλάνα, οι οποίες αφορούν 4 εκατ. θέσεις για αφίξεις και 4 εκατ. θέσεις για αναχωρήσεις. Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, ο αριθμός αυτός είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός, αποδεικνύοντας τη δυναμική της Κρήτης, αλλά και τον κορεσμό του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο.
Τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα, σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα, καθώς οι αιτήσεις των αεροπορικών εταιρειών εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Μάλιστα, φέτος η πιο δύσκολη μέρα για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα είναι η Κυριακή, μιας και τη συγκεκριμένη ημέρα εβδομαδιαίως θα πραγματοποιούνται πάνω από 130 αφίξεις και αναχωρήσεις από το "Νίκος Καζαντζάκης".


Αυτό που αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση για τον αερολιμένα του Ηρακλείου είναι η προοπτική να αντέξει αυτήν την κατακόρυφη αύξηση αεροσκαφών που θα εκτελούν δρομολόγια από και προς την Κρήτη. Είναι πρόκληση, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα, αυτή η χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου φέτος καλείται να αντιμετωπίσει την αύξηση που ισοδυναμεί με μία μεγάλη ζήτηση για τα δεδομένα της Κρήτης. Δηλαδή, με τα ίδια μέσα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πιθανά προβλήματα από τις δεκάδες κινήσεις αεροσκαφών», λέει χαρακτηριστικά στη "Ν.Κ.".


Με βάση τα σχέδια πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηράκλειο, ο κύριος όγκος των γερμανικών αφίξεων φέτος θα πραγματοποιείται Δευτέρα, αλλά και Παρασκευή όπως και την Κυριακή. Οι αφίξεις από τη Ρωσία θα γίνονται σχεδόν καθημερινά, με τα σαββατοκύριακα να χτυπούν κόκκινο, ενώ Τρίτη και Πέμπτη θα έχουμε και τις μαζικές αφίξεις Βρετανών, Γάλλων και Ολλανδών.


Κίνηση-ματ από την Thomas Cook


Με μια κίνηση-ματ η αεροπορική εταιρεία Thomas Cook, που ανήκει στον ταξιδιωτικό οργανισμό τουρ-οπερέιτορ Thomas Cook, επιχειρεί να γίνει ένας από τους απόλυτους κυρίαρχους της διακίνησης τουριστών σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Όσον αφορά την Κρήτη, αυξάνει τη χωρητικότητα των αεροσκαφών της, κερδίζοντας ουσιαστικά 20% περισσότερες θέσεις επιβατών. Με φτηνά αεροπορικά εισιτήρια, μετά τα αεροδρόμια Catwick και Manchester, κάθε Τρίτη το Ηράκλειο θα συνδέεται και με το κομβικό αεροδρόμιο του Μπρίστολ. Η τιμή του εισιτηρίου κατά άτομο υπολογίζεται περίπου στις 60 λίρες (80 ευρώ). Η Thomas Cook αντικαθιστά τα Αirbus Α320 σε Αirbus Α321 και θα συνδέει τη Βρετανία, και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο του Μπρίστολ, με το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Σκιάθο και την Κέρκυρα.


Παράλληλα, ο ταξιδιωτικός οργανισμός RTE κάνει νέο "άνοιγμα" σε Κρήτη και Πελοπόννησο, καλώντας τους πελάτες να κάνουν άμεσα κράτηση γιατί η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα γεμίσουν πολύ νωρίς. Μεγάλα είναι τα αεροπλάνα που θα δρομολογούνται από Ρωσία και Γερμανία, με αποτέλεσμα ήδη η διοίκηση του αερολιμένα να έχει θέσει εκ νέου στο μικροσκόπιο τη χωροθέτηση θέσεων για μεγάλα αεροπλάνα στην πίστα του αερολιμένα.


Γερμανικό ποδαρικό


Ποδαρικό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα κάνουν και φέτος οι Γερμανοί, με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ να προσεγγίζουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου μετά τις 15 Μαρτίου, ωστόσο οι μαζικές αφίξεις θα ξεκινήσουν στο "Νίκος Καζαντζάκης" μετά τις 10 Απρίλιου. Με βάση τα στοιχεία, φέτος το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχει να αντιμετωπίσει μια απίστευτη πρόκληση, καθώς έχοντας στην πλάτη του την περσινή καλή χρονιά φέτος μάλλον η κίνηση θα "χτυπά κόκκινο" τουλάχιστον 18 ώρες το 24ωρο, μιας και για μια ακόμη φορά συγκεκριμένα τουριστικά γραφεία πιέζουν για δρομολόγηση πτήσεων σε συγκεκριμένες μέρες αλλά και ώρες. Πάντως τα δύσκολα για τον αερολιμένα θα ξεκινήσουν από τα μέσα Μαΐου και θα κορυφωθούν στις αρχές Οκτωβρίου.


Απόβαση Σκανδιναβών - "Χτυπούν κόκκινο" οι πτήσεις από Σουηδία


Πολύ αισιοδοξία είναι φέτος τα μηνύματα και από την αγορά των σκανδιναβικών χωρών. Μάλιστα, μετά και την πρόσφατη έκθεση στη Στοκχόλμη, η Κρήτη και τα Χανιά αναδεικνύονται ως ο απόλυτος κυρίαρχος. Οι πτήσεις από και προς την Κρήτη από τη Σουηδία φέτος αναμένεται να "χτυπήσουν κόκκινο" κυρίως στο αεροδρόμιο "Γιάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων. Ανάλογη είναι η εικόνα και από τη Νορβηγία, τη Φιλανδία και τη Δανία. Είναι θετικό το γεγονός ότι από τη σκανδιναβική αγορά υπάρχει και ενδιαφέρον για χειμερινό τουρισμό, μιας και στη Σουηδία οι αρχαιολογικοί χώροι της Κρήτης, αλλά και η γαστρονομία, αποτελούν σημεία προσέλκυσης ενδιαφέροντος τουριστών από τον ευρωπαϊκό Βορρά.Δεν υπάρχουν σχόλια: