.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

To ΣτΕ κλείνει το… μάτι για αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Το τέλος της λιτότητας στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα προσδοκά η ηγεσία της ΓΣΕΕ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (24 Ιουνίου) με την οποία αναβιώνεται το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και εξασφαλίζεται η ύπαρξη συλλογικών ρυθμίσεων, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος με το οποίο συνομίλησε το Capital.gr.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Capital.gr πως λόγω της κατάργησης του δικαιώματος της μονομερούς προσφυγής (είτε των εργαζομένων, είτε των εργοδοτών) στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) δεν έχει υπογραφεί το 60% των κλαδικών συμβάσεων του ιδιωτικού τομέα εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στις 54 από τις 90 συλλογικές συμβάσεις των βασικών κλάδων της οικονομίας, οι οποίες δεν ανανεώθηκαν μετά τη λήξη τους λόγω της κατάργησης της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ από το 2012. H κατάργηση της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής κυρίως των εργαζομένων στον ΟΜΕΔ οδήγησε, σύμφωνα με τα στελέχη της ΓΣΕΕ, σε ένα μπαράζ επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων οι οποίες κατά κανόνα έφεραν μισθούς πολύ κάτω από εκείνους που προέβλεπαν οι προηγούμενες κλαδικές ή που θα μπορούσαν να προβλέψουν εκείνες που θα υπογράφονταν.

Αυτή η τροπή, μπορεί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να ανατραπεί, οδηγώντας στην υπογραφή όλων των κλαδικών συμβάσεων που έχουν «παγώσει» εδώ και δύο χρόνια και, έτσι, σε κλαδικούς μισθούς ανώτερους από τους «επιχειρησιακούς» και τους ατομικούς. Και αυτό γιατί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε, την με αρ. 2307/2014 απόφασή της, με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της ΓΣΕΕ και ακύρωσε τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1,2 και 4 της ΠΥΣ 6/2012 (2ο Μνημόνιο), ως αντίθετες στο άρθρο 22 παρ. 2 του Συντάγματος.

Με τις ρυθμίσεις του 2ου Μνημονίου, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, είχε καθιερωθεί το δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία αποκλειστικά με κοινή συμφωνία των μερών (άρθρο 3 παρ. 1), η προσφυγή στη διαιτησία είχε περιορισθεί αποκλειστικά στον καθορισμό βασικού μισθού ή/και βασικού ημερομισθίου με απαγόρευση ρύθμισης οποιουδήποτε άλλου ζητήματος, ακόμη και διατηρητικών ρητρών (άρθρο 3 παρ. 2), ενώ εκκρεμείς προσφυγές στον ΟΜΕΔ αν μεν είχαν κατατεθεί μονομερώς ετίθεντο στο αρχείο, ενώ αν είχαν κατατεθεί με κοινή συμφωνία κρίνονταν σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της ΠΥΣ 6/2012 (άρθρο 3 παρ. 4) .

Σε τι είχε οδηγήσει αυτό; Εκπρόσωποι μίας εργατικής και μίας εργοδοτικής οργάνωσης κάθονταν στο τραπέζι των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά τη λήξη της κλαδικής σύμβασης. Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ για ένα ζήτημα στο οποίο διαφωνούσαν εργαζόμενοι και εργοδότες, οι διαπραγματεύσεις κατάρρεαν με αποτέλεσμα να μην θεσπίζεται κανένας βασικός κλαδικός μισθός και, έτσι, να υπογράφονται μαζικά επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις με χαμηλούς μισθούς.

Η ΓΣΕΕ ετοιμάζει την ευρωπαϊκή «επισφράγιση» της απόφασης του ΣτΕ το αργότερο έως το τέλος του Ιουλίου προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων και στο Συμβούλιο της Ευρώπης με τη συνδρομή διακεκριμένων Ελλήνων νομικών, σε συνεργασία και με αναγνωρισμένου κύρους νομικούς της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) και της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: