.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά Σέβομαι τα όρια ταχύτητας Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω . ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: 1.Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του. 2.Η εξύψωση και προαγωγή του πνευματικού επιπέδου των μελών του. 3.Η ανάπτυξη ταξικής συνείδησης και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και των άλλων εργαζομένων . 4.Η βελτίωση και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του. 5.Η προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών,η ανάπτυξη των αρχών του ελεύθερου συνδικαλισμού , ο σεβασμός, των διεθνών συμβάσεων εργασίας, η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, η πάλη για τη δημιουργία Κράτους Δικαίου, για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. 6.Η πάλη για τη δημοκρατία,την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη . 7.Η διασφάλιση και κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των μελών.

Ο επικίνδυνος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

Ο αυτοκινητόδρομος 90, ονομασία Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ανήκει στους κύριους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, στο πρωτεύον οδικό δίκτυο κατά το μεγαλύτερο μέρος του (από Α.Κ. Μουρνιών Χανίων μέχρι Α.Κ. Καρτερού Ηρακλείου) και στα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα Ε65 (από Καστέλι Κισσάμου μέχρι Α.Κ. Τσικαλαριών Χανίων) και Ε75 (από Α.Κ. Τσικαλαριών Χανίων μέχρι Αερολιμένα Σητείας). Διασχίζει τους τέσσερις νομούς του νησιού, ξεκινώντας από τον Κίσσαμο Χανίων και καταλήγει στη Σητεία του νομού Λασιθίου.
Βέβαια, στα χαρτιά μπορεί να θεωρείται αυτοκινητόδρομος ο Β.Ο.Α.Κ, αλλά στην πράξη όχι, καθώς από τα 310 χιλιόμετρα, μόνο τα 41 αφορούν κλειστό οδικό δίκτυο, με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση, πλάτους 22 μέτρων και στηθαίο στη μέση. Από τα υπόλοιπα 269 χιλιόμετρα, τα 215 είναι με ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση, πλάτους 12 μέτρων και τα υπόλοιπα 54 πλάτους 8 μέτρων.
Η κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ ξεκίνησε το 1968 και ολοκληρώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70, ενώ η αναβάθμισή του πραγματοποιήθηκε στα μέσα του '90. Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό οχημάτων, επιβατικών και φορτηγών, ο οποίος αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με την έλευση μεγάλου αριθμού τουριστών. Ωστόσο, πρόκειται για ένα από τα πλέον επικίνδυνα οδικά δίκτυα της χώρας μας, στο οποίο σημειώνονται ετησίως πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: